کاهش انگیزه‌های صادراتی دانش‌بنیان با سیاست‌گذاری‌های عمومی

کاهش انگیزه‌های صادراتی دانش‌بنیان با سیاست‌گذاری‌های عمومی

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شد تجهیزات پزشکی پرتوساز خود را به کشورهای همسایه و خاورمیانه صادر کند، ولی سیاست‌گذاری‌هایی در خصوص فروش ارز حاصل از صادرات مانعی برای توسعه صادرات دانش‌بنیان‌ها شده است.

صدرا سپهری، مدیر عامل این شرکت‌ دانش‌بنیان در گفت‌وگو با EDHA، گفت: این شرکت در سال ۹۹ متشکل از ۵ متخصص فعالیت خود را آغاز کرد و در این مدت توانست مجوزهای سازمان غذا و دارو را برای تولید تجهیزات پزشکی و پروانه بهره‌برداری را از وزارت صنعت، معدن و تجارت و احراز دانش‌بنیانی را از معاونت علمی ریاست‌جمهوری دریافت کند.

وی زمینه تحقیقاتی این شرکت را در حوزه تجهیزات پزشکی با تمرکز بر تجهیزات لیزر و پوست و مو دانست و اظهار کرد: طراحی و ساخت لیزرهای پزشکی و تجهیزات پرتوساز را در کشور داشتیم.

سپهری، تمرکز محصولات تولیدی این شرکت را بر لیزرهای پوست، ترمیم مو و زیبایی عنوان و خاطرنشان کرد: دستگاه‌های لیزر تولیدی این شرکت در ترمیم و درمان زخم‌ها، ترمیم لک‌های پوستی مادرزادی و همچنین کاهش اثرات ناشی از زخم‌ها کاربرد دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با تاکید بر اینکه هر تجهیزی باید بر اساس ویژگی‌های بومی همان منطقه تولید شود، ادامه داد: سایر کشورها دارای موهای بور و پوست روشن هستند، تجهیزات آنها در ایران کارایی پایینی دارند، از این رو ما با بررسی جامعه ایرانیان، دستگاه‌های لیزر بومی ایران را طراحی کردیم و توانستیم دستگاهی با کارایی بالا را به بازار عرضه کنیم.

وی فناوری استفاده شده در این دستگاه را لیزر دیودی عنوان کرد و یادآور شد: این دستگاه از سیستم‌های خنک و حفاظتی و ایمنی بالایی برخوردار است، به گونه‌ای که در هنگام درمان، هیچ عارضه‌ای بر بیماران تحمیل نمی‌شود.

سپهری خاطرنشان کرد: این دستگاه به مدت یک سال در آزمایشگاه تحقیقاتی شهید بهشتی مورد آزمایش‌های بالینی قرار گرفته است و بر اساس نتایج آن، مجوزهای نهایی برای تجاری‌سازی این دستگاه را دریافت کردیم.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان مقاصد صادراتی این شرکت را کشورهای روسیه و برخی از کشورهای خاورمیانه از جمله عمان و عراق دانست و گفت: یکی از چالش‌های صادراتی ارز حاصل از صادرات است که ما مجبور هستیم در سامانه «نیما» به نرخ دولتی عرضه کنیم. با توجه به اینکه حجم صادرات و واردات شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به شرکت‌های بازرگانی کمتر است، نمی‌توانیم ارز به دست آمده را مصرف کنیم و ناچاریم ارز به دست آمده از صادرات را با نرخ تعیین شده در تالار نیما، در سامانه نیما عرضه کنیم.

وی خاطر نشان کرد: این رویکرد موجب کاهش انگیزه صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد شد، البته قول‌ها و تصمیماتی برای رفع این چالش شده که بر اساس آن شرکت‌های دانش‌بنیان از این قانون معاف شوند.

پایان خبر EDHA

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کاهش انگیزه‌های صادراتی دانش‌بنیان با سیاست‌گذاری‌های عمومی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کاهش انگیزه‌های صادراتی دانش‌بنیان با سیاست‌گذاری‌های عمومی"، کلیک کنید.