حسن بهشتیپور درباره نحوه پوشش اخبار آتشسوزیهای گسترده آمریکا در رسانهها هشدار داد که از تفسیرهای غیرحرفهای خودداری و انسان را لحاظ کنیم!
حسن بهشتیپور ـ کارشناس رسانه ـ در گفتوگویی با EDHA درباره نحوه پوشش اخبار آتشسوزیهای گسترده آمریکا در رسانهها و برخی تفاسیر از این نوع حوادث طبیعی، اظهار کرد: یکی از آسیبهای جدیمان این است که در نوع تلقیمان از حوادث و رویدادها اختلافات مبنایی در اکثریت مردم وجود دارد و رسانهها هم بازتابدهنده آنها هستند؛ به عنوان مثال وقتی در جایی سیل و زلزله یا آسیب جدی مثل آتشسوزی در جنگلها و شهرها به وجود میآید، فراموش کردن انسانیت عواقب بدی بر تحلیل نتایج دارد و باید از چنین تفسیریهایی خودداری کنیم.
او نسبت دادن آتشسوزی کالیفرنیا با جنایاتی که آمریکاییها و اسرائیلیها انجام میدهند را حاصل این مثل «گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مسگری» دانست و گفت: شاید عدهای از افرادی که درگیر آتش سوزی شدهاند در تظاهرات علیه این جنایات هم شرکت کرده باشند؛ پس اینکه بیاییم شرایط فعلی را به همه نسبت بدهیم تحلیل عجیبی است. وقتی انسانی بیخانمان میشود، مسلمان یا غیرمسلمان، ایرانی یا غیرایرانی باید همدردی کنیم. اتفاقا خداوند قانون دیگری دارد و آن اینکه بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند.
ارزشهای هشتگانه خبری در همه جای دنیا مورد پذیرش است
حسن بهشتیپور ـ تحلیلگر سیاسی و اولین مدیر شبکه خبری العالم ـ سپس با اشاره به ارزشهای خبری آتشسوزی گسترده در آمریکا گفت: وقوع آتشسوزی با این وسعت در یک شهر معروف، هم ارزش خبری دربرگیری، هم استثناء، هم شهرت و هم شگفتی را داراست و به دلیل اینکه این اتفاق تمام ارزشهای خبری را شامل میشد، همه رسانههای دنیا هم به آن پرداختند و این ارزشهای هشت گانه خبری در همه جای دنیا مورد پذیرش است.
در این زمینه بخوانید:
گفتوگوی EDHA با معاون سیاسی صداوسیما درباره اخبار آتشسوزی امریکا
همدردی سیدعباس صالحی با آتشزدگانِ لس آنجلس
نوع سوگیری رسانههای دنیا با منفعتی که دارند متفاوت است
او در پاسخ به اینکه چگونه باید چنین حادثهای را پوشش خبری داد، آن را به نوع سوگیری رسانهها نسبت داد و گفت: اینکه احساس غم یا خوشحالی کنیم و یا خنثی باشیم، بستگی به سیاست رسانهای ما دارد. نوع سوگیری رسانههای دنیا با منفعتی که دارند متفاوت است. در ایران هم در مورد ارزشهای خبری اختلافی وجود ندارد، فقط این میماند که نوع پوششی که میدهند به چه شکل است. آیا صحیح است آن را با غزه مقایسه کنند و اگر مقایسه میکنند، چه نوع مقایسهای است. بنابراین این رویکرد بستگی به آن رسانه و متناسب با رویکردهایش اتفاق میافتد.
بهشتیپور درباره نسبت دادن آتشسوزیهای کالیفرنیا به ناکارآمدی دولت و مسوولان امریکا، گفت: این یک واقعیت است. شرایط فعلی کاملا نشان میدهد آن انتظاراتی که وجود داشته برآورده نشده. مشخص است آن ابرقدرت که به ظاهر خیلی کارها میتوانست انجام دهد، واقعا در برخورد با چنین بحران فراگیری از مدیریت بحران برخوردار نبوده و در عمل دچار مشکلات جدی شده است. این موضوعی است که مرتب در رسانههای خودشان هم گفته میشود.
رسانه باید دقت کند
بهشتیپور در پایان گفتوگو با EDHA تاکید کرد: رسم جوانمردی این نیست که در غم و اندوه دیگران خوشحال باشیم؛ به ویژه اینکه اغلب آنها هم مردم عادی هستند و واقعا نمیتوانیم قضاوت کنیم که جنایتکار بودهاند. ولی به هر حال خیلی مهم است رسانه دقت کند به اینکه این حادثه و موضوع ممکن است برای هر کسی در هر زمانی پیش بیاید. حوادثی که بر اثر خطاهایی از این قبیل رخ داده که کره زمین در حال گرم شدن است و مشکلات متعدد خودش را ایجاد کرده و یا بر اثر خطاهایی است که انسانها انجام میدهند.
پایان خبر EDHA
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از تفسیرهای غیرحرفهای درباره آتشسوزی لسآنجلس خودداری کنیم" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از تفسیرهای غیرحرفهای درباره آتشسوزی لسآنجلس خودداری کنیم"، کلیک کنید.