به گزارش EDHA، گروه فیس بوکی «پیروان ناشناس نیبیرو» به تازگی نسخه دیگری از تیوری توطیه مبتنی بر «دو خورشید در منظومه شمسی» منتشر کرده اند. شواهد نظریه پردازان این تیوری، هاله ای از نور است که گاهی در اطراف خورشید دیده می شود؛ حال آن که این نور درواقع پدیده ای جوی است و ده ها سال است که منجمان آن را با عنوان «هاله خورشیدی» می شناسند.
هاله، حلقه ای از نور است که با شکست یا بازتاب آفتاب و مهتاب (نور خورشید یا ماه) در برخورد با بلورهای یخ پراکنده در لایه های فوقانی جو (معمولاً پرده نازک ابرهای سیروس) شکل می گیرد. هاله معمولاً به شکل حلقه ای سفید و روشن دیده می شود (اثر بازتاب) و بعضی وقت ها طیف رنگین کمانی نیز در آن پدیدار می شود (شکست).
سابقه تاریخی
ادعای وجود 2 خورشید، مسبوق به سابقه است. سال 2016 (1395) و در حین پخش زنده گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید، اخترشناسی به نام «پل کاکس» در حال توضیح ماجرا بود که جسمی کروی روی نمایشگر ظاهر شد. این جسم احتمالاً خطای نوری بود و کاکس به شوخی گفت: «ممکن است بپرسید که این جرم گرد بزرگ در سمت راست خورشید چیست؟ خب، این خورشید دوم ماست! نمی دانم که آیا از وجود خورشید دوم اطلاع داشتید یا نه؛ اما این خورشید دوم واقعا وجود دارد و معمولاً از دید ما زمینی ها پنهان است. ناسا و دیگر سازمان های فضایی معمولاً این چیزها را از ما پنهان می کنند».
نظریه پردازان توطیه، این شوخی کاکس را به عنوان اثباتی بر وجود خورشید دوم، علم عثمان کرده اند.
چرا خورشید دوم وجود ندارد؟
صدالبته که تیوری توطیه وجود 2 خورشید در منظومه شمسی، نشانی از حقیقت ندارد و دلایل علمی متقنی بر عدم وجود آن در دست داریم.
اخترشناسان از قرن نوزدهم توانسته اند با تحلیل اختلالات جزیی در مدار حرکت سیارات، وجود اجرام دیگر را پیش بینی کنند. نخستین آن ها سیاره نپتون بود که موقعیت آن با رصد اختلالات حرکت سیاره اورانوس به دقت مشخص شد و طی چند ساعت رصد، کشف شد. بررسی اختلالات مداری سیاره عطارد به شکل گیری نظریه نسبیت عام انجامید و بررسی اختلالات اجرام فرانپتونی و کمربند کایپر، احتمال وجود سیاره نهم را افزایش داده است.
این درحالی است که اگر ستاره دیگری در منظومه شمسی بود، اختلالات به مراتب شدیدتری در مدار حرکت سیارات ایجاد می کرد، مدار زمین و دیگر اجرام دیگر ثابت نمی ماند (این موضوع به مسیله 3جسم معروف است و شما می توانید در سریال مسیله 3 جسم، جزییات بیشتری از این مسیله را به زبان ساده ببینید).
از سوی دیگر، زمین و خورشید در وضعیت قفل شدگی گرانشی با یکدیگر قرار ندارند. قفل شدگی گرانشی، پدیده ای است که در ماه، قمر زمین هم می بینیم و بر اساس آن، دوره گردش وضعی و انتقالی ماه به دور زمین برابر است، به همین دلیل است که ما از روی زمین فقط یک نیمه ماه را می توانیم ببینیم و از سطح ماه، زمین جایگاه ثابتی در آسمان دارد. اگر خورشید دوم بخواهد طوری حرکت کند که از نگاه ما زمینی ها همواره پشت خورشید باقی بماند، فضاپیماهایی که به دور خورشید، عطارد، ناهید، مریخ، مشتری و زحل چرخیده اند می بایست نشانی از آن می دیدند و این درحالی است که هیچ فضاپیمایی، حتی آن هایی که پشت خورشید را رصد کرده اند (!)، نشانی از ستاره دیگر ندیده اند.
درست است که حدود نیمی از ستارگان آسمان، ستارگان دوتایی یا چندتایی هستند، اما خورشید ما جزو دسته ستارگان منفرد است و با توجه به وضعیت حرکت ستارگان همسایه، تا آینده قابل پیش بینی بعید است که ستاره دیگری به خانواده منظومه شمسی افزوده شود.
5454
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تازه ترین نظریه توطیه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تازه ترین نظریه توطیه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!"، کلیک کنید.