تبدیل شوره زار به گلستان در چین

تبدیل شوره زار به گلستان در چین

به گزارش EDHA، یک رویکرد جدید و ابتکاری که توسط دانشمندان علوم خاک از آکادمی علوم کشاورزی چین ابداع شده است، به تبدیل بخش های عظیم خاک شور به زمین های کشاورزی حاصل خیز کمک کرده است.

به نقل از EDHA، این آزمایش ها در شهرستان وویوان(Wuyuan) در منطقه مغولستان داخلی چین انجام شد.

بر اساس برآوردهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(FAO)، حدود 9 درصد از خشکی های زمین، شور شده و به شکل فعلی برای کشاورزی نامناسب است.

در حالی که شرایط طبیعی مانند شرایط بیابانی می تواند منجر به کاهش کیفیت خاک شود، فعالیت های انسانی نیز در این تغییرات نقش داشته است.

مدیریت ضعیف آب یکی از عوامل افزایش شوری خاک است. در وویوان چین، کشاورزان زمین های خود را بیش از حد با آب فراوان از دریای زرد که در مجاورشان است آبیاری می کنند. این امر باعث افزایش سطح آب در منطقه می شود و در نتیجه نمک های خاک به سمت بالا می آیند.

این منطقه خشک، بارندگی بسیار کمی دارد و بنابراین محتوای نمک خاک رقیق نمی شود و در نتیجه نمک ها روی سطح خاک تجمع می یابند.

راه حل کاهش شوری

گروهی از دانشمندان خاک به رهبری لی یویی(Li Yuyi) رویکردی نوآورانه برای مقابله با افزایش شوری خاک ابداع کرده اند.

پژوهشگران از ساقه های زراعی با طول های متفاوت بین 5 تا 15 سانتی متر استفاده کردند و آنها را به صورت صاف در خاک در عمق حدود یک 30 تا 40 سانتی متری دفن کردند.

سپس سطح زمین با یک ورقه پلاستیکی پوشانده شد تا به حفظ رطوبت کمک شود و ساقه های زراعی از بالا آمدن نمک ها به سطح جلوگیری می کنند.

در نهایت، این تیم به کمک حفظ رطوبت، محتوای نمک خاک را به طور متوسط تا 36 درصد کاهش داد.

طبق اطلاعات منتشر شده پژوهشگران، این کاهش شوری منجر به افزایش 30.5 درصدی در تولید محصولات شد.

نگرانی های امنیت غذایی چین

امنیت غذایی در چین با جمعیت 1.4 میلیارد نفری آن، یک اولویت برای این کشور است. با این حال، این کشور با چالش های متعددی مواجه است، زیرا از نظر اراضی شور-قلیایی در مرزهای جغرافیایی خود رتبه سوم جهانی را دارد.

247 میلیون هکتار از سرزمین اصلی چین دارای شوری بالایی است که بیشتر آن در مناطق خشک و نیمه خشک مرکزی و غربی چین واقع است. بر اساس برآوردهای دولت چین، یک سوم از این زمین ها می توانند پس از مداخله با فناوری یا بهبود شیوه های کشاورزی برای استفاده مجدد احیا شوند.

با این وجود، چین در سال 2023 به برداشت بالایی دست یافت و مقامات قصد دارند تولید غلات را بیش از 650 میلیون تن حفظ کنند تا از خودکفایی در مواجهه با تغییرات آب و هوایی و عدم اطمینان در بازارهای جهانی مواد غذایی اطمینان حاصل کنند.

چین برای دستیابی به این هدف حدود 40 فناوری را برای تصفیه خاک شور و مناسب ساختن مجدد آن برای کشاورزی توسعه داده است. این کشور همچنین مشتاق به اشتراک گذاری این فناوری با سایر کشورها است.

پژوهشگران در گزارش خود افزودند که چین علاوه بر آماده سازی خود، با کشورهایی مانند ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده برای معرفی بذرهای برنج با ژن های مقاوم به نمک همکاری می کند.

تیم های پژوهشی مانند این از آکادمی علوم کشاورزی چین بیش از یک دهه را صرف تحقیق در مورد خاک های شور-قلیایی در این کشور کرده اند و مداخلاتی را به طور خاص متناسب با شرایط محلی توسعه داده اند.

5858

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تبدیل شوره زار به گلستان در چین" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تبدیل شوره زار به گلستان در چین"، کلیک کنید.