مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و مسوولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اجرای طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه های پلاستیکی در هفته زمین پاک (3 تا 9 اردیبهشت) از تداوم تشویق مردم برای کاهش استفاده از این کیسه ها در سال جاری خبر داد.
امیر عبدوس در گفت و گو با EDHA درباره راهکارهای کاهش اثرات مخرب کیسه های پلاستیکی بر محیط زیست اظهارکرد: یکی از موضوعات مهم در این زمینه اهمیت تفکیک پسماند از مبدا و تحویل آن به به مراکز مجازی است که در ماه های اخیر از طریق برنامک های کاربردی اقدام به خرید پسماندهای قابل بازیافت شهروندان می کنند چراکه این کار به مراتب هزینه های کمتری نسبت به تفکیک آن ها در مقصد دارد.
وی یکی از راه های کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی را به همراه داشتن کیسه های چند بار مصرف یا پارچه ای برای خرید ذکر کرد و گفت: اگر هنگام خرید ناگزیر به استفاده از کیسه های پلاستیکی بودیم، تلاش کنیم از کیسه های کمتری استفاده کنیم.
عبدوس درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی توضیح داد: این سازمان در نخستین گام با همکاری وزارت صمت و فروشگاه های زنجیره ای و بر اساس آیین نامه کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی تلاش کرده است طی هفته زمین پاک (3 تا 9 اردیبهشت ماه) کیسه های پلاستیکی به طور رایگان در فروشگاه های زنجیره ای توزیع نشود تا مردم به استفاده از کیسه های چند بار مصرف و پارچه ای برای خرید ترغیب شوند.
مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی و مسیولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش EDHA که آیا پیش از این فروشگاه های زنجیره ای هیچ مبلغی را برای ارایه کیسه های پلاستیکی به مشتریان دریافت نمی کردند، پاسخ منفی داد و تصریح کرد: هزینه صرف شده برای ارایه این کیسه ها در حاشیه سود فروشگاه ها لحاظ می شد بنابراین قرار است طی هفته زمین پاک این مبلغ در فاکتور خرید لحاظ شود تا کسانی که از کیسه برای حمل خریدهای خود استفاده می کنند از مبلغ پرداخت شده برای آن اطلاع یابند این در حالیست که علت تمایل مردم برای خرید از برخی فروشگاه های زنجیره ای، کیفیت بالای کیسه های پلاستیکی آن هاست.
وی اضافه کرد: در این شرایط تلاش می شود با اجرای طرح آزمایشی ممنوعیت عرضه رایگان کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های زنجیره ای اثرات مخرب کیسه های پلاستیکی بر محیط زیست کاهش یابد.
عبدوس درباره علت استفاده کم از بیلبوردهای شهری برای اطلاع رسانی در زمینه این طرح و تبعات مصرف کیسه های پلاستیکی برای محیط زیست اظهارکرد: شهرداری تهران در یک حرکت سراسری از بیلبوردهای شهری برای اطلاع رسانی درباره برنامه کاربردی نوماند – که به منظور جمع آوری پسماند خشک شهروندان طراحی شده است- استفاده می کند. با بهره گیری از این نرم افزار کاربردی مردم پسماند خود را به پیمانکاران دارای مجوز تحویل می دهند.
وی در پاسخ به این پرسش EDHA که آیا بهتر نبود سازمان محیط زیست برای طرح ممنوعیت یک هفته ای عرضه کیسه های پلاستیکی علاوه بر رسانه های تصویری و مکتوب از ظرفیت بیلبوردهای شهری هم استفاده می کرد، اذعان کرد: این نظر، درست است البته اقدامات ما در این زمینه تازه شروع شده است و به طور قطع در مراحل بعد از ظرفیت بیلبوردهای شهری بیشتر بهره خواهیم برد.
عبدوس در پایان تاکید کرد: برای کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در هماهنگی کامل با اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و سازمان مدیریت پسماند این شهرداری هستیم، با این حال برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این زمینه از همه رسانه ها استمداد می طلبیم.
ممنوعیت توزیع کیسه پلاستیکی درفروشگاه های زنجیره ای
مصرف پلاستیک چه آسان، بازیافت آن چه پردردسر
تولید روزانه تا 6000 تن پسماند عادی در پایتخت
پایان خبر EDHA
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تداوم تشویق مردم به کاهش استفاده از کیسه های پلاستیکی در سال جاری" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تداوم تشویق مردم به کاهش استفاده از کیسه های پلاستیکی در سال جاری"، کلیک کنید.