روزنامه واشنگتن پست در گزارشی تحلیلی طرح آمریکا برای احیای نیروهای امنیتی فلسطین به منظور فعالیت در غزه پس از جنگ را ناکارآمد و غیرمحتمل توصیف کرد و دلیل آن را محبوب نبودن این گروه در میان فلسطینیان و اقدامات رژیم صهیونیستی برای محدود کردن هرچه بیشتر آنها در راستای منافع خود دانست.
به گزارش EDHA، در یک مرکز آموزشی با بودجه ایالات متحده که بین دامنه های صحرای اریحا (واقع در کرانه باختری) قرار داشت، نسل بعدی نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین اسلحه های خود را به دست گرفتند و برای انجام ماموریت آماده شدند.
هدف آن ها بازداشت 2 «متخلف از قانون» عنوان شده بود که به یک رستوران پناه برده بودند. وسایل همراه آن ها نیز ماسک صورت، سلاح های پلاستیکی و اسلحه پینت بال بود. آن ها سرانجام توانستند 2 فرد مورد نظر را بدون شلیک گلوله بازداشت کنند.
واشنگتن پست با این مقدمه نوشت به خبرنگاران این روزنامه به شکل نادر اجازه دسترسی به این مرکز آموزشی داده شد تا به چالش های پیش روی نیروهای امنیتی فلسطین نگاهی بیاندازند که واشنگتن آن را محور برنامه های خود برای «تشکیلات خودگردان فلسطین تقویت شده» می داند که از نظر آن ها می تواند به ثبات غزه پس از جنگ کمک کند.
رسانه آمریکایی می نویسد: «به رغم 2 دهه اصلاحات، این نیروهای امنیتی به طور مزمن با کمبود بودجه مواجه هستند و به شکل گسترده ای نامحبوب باقی مانده اند و برای بر عهده گرفتن مسیولیت های عظیمی که حامیان غربی آن ها متصور هستند، مجهز نیستند».
این روزنامه در ادامه به اظهارات «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا در نوامبر 2023 مبنی بر اینکه «غزه و کرانه باختری باید تحت یک ساختار حکومتی واحد و در نهایت تحت یک تشکیلات خودگردان فلسطینی دوباره متحد شوند» اشاره کرد و افزود: «در ماه های پس از آن، نمایندگان ایالات متحده در رام الله، تل آویو و پایتخت های عربی جابه جا شده اند و تلاش می کنند تا دیدگاه رییس جمهور را زنده کنند».
تشکیلات خودگردان فلسطین و نیروهای امنیتی آن در حال حاضر برای «حفظ نظم» در کرانه باختری تلاش می کنند. این نیرو که توسط اشغالگران اسراییلی محاصره شده است، در قلمروهای در حال کوچک شدن فعالیت می کند. اعضای آن در معرض همان محدودیت های اسراییلی هستند که هموطنان فلسطینی خود دارند، در حالی که از سوی بسیاری در جوامع خود نیز به عنوان «پیمانکاران فرعی سرکوبگری اسراییل» تلقی می شوند.
تشکیلات خودگردان فلسطین کمتر از نیمی از حقوق کارکنان خود را از هفت اکتبر و به دلیل بن بست مالیاتی با رژیم صهیونیستی پرداخت کرده است. سرهنگ مسیول این مرکز آموزش گفت که مرکز در سال گذشته هیچ مهمات جنگی برای آموزش نداشته است، زیرا مقامات اسراییلی درخواست واردات را رد کرده اند. از این رو، گروه های منتخب برای تمرین با سلاح های واقعی به اردن اعزام می شوند.
یک دیپلمات غربی که خواست نامش فاش نشود، گفت که تقویت نیروهای امنیتی فلسطین از طریق وزارت امور خارجه مستلزم یک ماموریت جدید است. او افزود: «تشکیلات خودگردان آماده رفتن به غزه نیست و به این زودی هم نخواهد رفت. من فکر نمی کنم که آن ها اعدادی داشته باشند که بتوانند این کار را انجام دهند، یا اراده لازم یا دانش درباره غزه را داشته باشند».
واشنگتن پست نوشت پس از بیرون راندن تشکیلات خودگردان فلسطین از غزه در سال 2007، حامیان غربی آن سرمایه گذاری هنگفتی برای تبدیل واحدهای آن که به شکلی ضعیف سازماندهی شده بودند به یک نیروی منضبط کردند که می توانست امنیت را با اسراییل هماهنگ کند. در طول سال ها، با از بین رفتن امیدها نسبت به راه حل تشکیل 2 دولتی، «بسیاری از فلسطینی ها این نیرو را بازوی اشغالگر اسراییل یا شبه نظامی خصوصی می دانستند که به رهبران مستبد خود در رام الله پاسخ می دهد».
«علا تارتیر» محقق ارشد در موسسه تحقیقاتی صلح بین المللی استکهلم گفت: «از همان ابتدا، این رهبران و حامیان آمریکایی آن ها، به کارکرد و اثربخشی نیروهای امنیتی در مهار هرگونه رویارویی یا عقب نشینی نسبت به حاکمیت خودگردان فلسطین اهمیت می دادند و نه مشروعیت عمومی شان اما هدف تمامی این ها، امنیت مردم فلسطین نیست و این قسمت طعنه آمیز ماجراست. این گروه اصلاح شد تا ابتدا ثبات، هماهنگی امنیتی و امنیت اسراییل تامین شود».
به نوشته واشنگتن پست، اکنون این نیرو با 35 هزار و 500 عضو، اغلب به شکل آشکار با مردمی که قرار است به آن ها خدمت کند در تضاد است. اعضای آن، اعتراضات فلسطینی ها علیه جنگ غزه را سرکوب کرده اند. آن ها اعضای حماس و منتقدان تشکیلات خودگردان فلسطین را بازداشت کرده اند و هنگامی که نیروهای اسراییلی به شهرک ها و شهرهای فلسطینی یورش می برند، به نیروهای امنیتی فلسطین دستور داده می شود که در داخل بمانند.
این رسانه آمریکایی با ارایه جزییاتی درباره تاریخچه تاسیس مرکز آموزشی اریحا که ابتدا در سال 1994 ایجاد و سپس گسترش یافت، نوشت: «طلال دویکات، سخنگوی سرویس های امنیتی فلسطین از دفتر خود در رام الله، فقدان اعتماد عمومی به نیروهای امنیتی فلسطین را تایید کرد و آن را یک مساله نظام مند دانست که ناشی از رفتارهای اسراییل است».
بنابر گزارش واشنگتن پست، اقتصاد شکننده کرانه باختری نیز در آستانه سقوط است.
رژیم صهیونیستی از ارسال درآمد مالیاتی ماهانه ای را که از طرف تشکیلات خودگردان فلسطین جمع آوری می کند و به طور سنتی حدود نیمی از وجوه را برای پرداخت حقوق و خدمات به غزه می فرستد، خودداری کرده است. دویکات گفت که دولت درگیر در رام الله به مدت 2 سال قادر به پرداخت کامل حقوق ها نبوده است. در سه ماه اول جنگ، پرداخت ها حتی کاهش بیشتری یافت.
او همچنین خاطرنشان کرد: «این یک چالش بسیار بزرگ است که مانع از توانایی شما برای استخدام سربازان جدید می شود».
واشنگتن پست در بخش پایانی گزارش خود با اشاره به اینکه «رهبری فلسطین به نوبه خود، هرگونه نقشی را در غزه که مستقیماً با تشکیل کشور فلسطین مرتبط نباشد، رد کرده است»، تصریح کرد: «بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل طرحی را برای پس از جنگ ارایه کرده که کنترل نظامی نامحدود اسراییل بر این منطقه را پیش بینی می کند».
این در حالی است که مقامات فلسطینی با تشویق ایالات متحده فهرست نیروهای امنیتی قدیمی خود برای ماموریت در غره را تهیه کردند. از بین 26000 نام، تنها 2000 تا 3000 فرد می توانند برای انجام این وظیفه مناسب باشند. از طرفی دیگر، مشخص نیست که چه تعداد از آن ها هنوز زنده هستند.
پایان خبر EDHA
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تلاش ناکام آمریکا برای احیای حضور نیروی امنیتی فلسطین در غزه" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تلاش ناکام آمریکا برای احیای حضور نیروی امنیتی فلسطین در غزه"، کلیک کنید.