آفتاب نیوز :
مجید فرمد مشاور مدیرعامل توانیر درباره چرایی گرایش بسیاری از مشترکان خانگی به سمت کولر های گازی و داکت اسپیلت ها، گفت: در شرایط فعلی بین هزینه تمام شده برق و بهای پرداختی توسط مصرف کنندگان خانگی، به ویژه در مناطق گرمسیر کشور تفاوت زیادی وجود دارد و اصولاً سهم هزینه برق در بودجه خانوار اندک است؛ لذا حساسیت لازم در مصرف کننده جهت مدیریت مصرف برق تجهیزات سرمایشی ایجاد نمی شود.
به گزارش وزارت نیرو، وی در ارتباط با تغییر درجه حرارت رفاه در اذهان شهروندان و نقش آن بر استفاده نامتعارف از کولر های گازی بیان کرد: به موضوع فاصله معنادار هزینه تمام شده برق و بهای پرداختی توسط مصرف کنندگان خانگی برق، تغییر درجه حرارت رفاه در اذهان شهروندان نیز اضافه شده است، به طوری که به جای تنظیم دمای کولر در مناطق گرم و مرطوب بر روی دمای آسایش (25 درجه) شاهد هستیم که کولر بر روی دمای 18 درجه و کمتر تنظیم می شود و این در حالی است که هر یک درجه کاهش دمای کولر گازی منجر به 3 تا 5 درصد افزایش میزان برق مصرفی می شود.
مشاور مدیرعامل توانیر روی آوردن مصرف کنندگان به سمت کولر های گازی بی کیفیت را عامل مهمی در افزایش مصرف برق عنوان کرد و افزود: ورود تجهیزات سرمایشی ناکارآمد و غیربهینه به صورت قاچاق باعث شده است که مصرف کنندگان به واسطه هزینه بالای خرید کولر استاندارد و ارزانی تعرفه برق، به خرید این قبیل تجهیزات ناکارامد روی آورند.
وی با انتقاد از سازندگانی که کانال های کولر آبی ساختمان ها را حذف می کنند، ادامه داد: موضوع قابل توجه دیگر این است که در مناطقی که نیازی به استفاده از کولر گازی نیست و تامین دمای آسایش با کولر آبی که به مراتب مصرف برق کمتری دارد قابل انجام است، سازندگان منازل از کولر گازی یا داکت اسپلیت به جای کولر آبی استفاده می کنند تا فضای مورد نیاز برای کانال کشی کولر آبی حذف شده و متراژ مفید ساختمان اندکی افزایش یابد.
فرمد با اشاره به اینکه در مناطق معتدل نظیر تهران و گرم و خشک مانند یزد، کولر های آبی جدید که کم مصرف و پربازده هستند کاملاً قابل استفاده بوده و استفاده از کولر گازی و سایر سامانه های سرمایشی مشابه توصیه نمی شود، اظهار داشت: استفاده از کولر های گازی استاندارد و پربازده تنها برای مناطق گرم و مرطوب نظیر مناطق ساحلی کشور موجه است و در این مناطق نیز ضروری است تا این سیستم های سرمایشی بر روی دمای آسایش 25 درجه سانتیگراد تنظیم شوند.
وی در همین رابطه افزود: باید در ساخت وساز های جدید منازل مسکونی نظیر نهضت ملی مسکن و نیز در زمان بازسازی منازل، مبحث 19 مقررات ملی ساختمان، به ویژه از نظر عایق بندی حرارتی پوسته خارجی ساختمان و استفاده از پنجره دوجداره استاندارد مورد توجه قرار گیرد که به رفع ناترازی برق در تابستان و گاز در زمستان کمک کند.
مشاور مدیرعامل توانیر با اشاره به اینکه در مناطق ساحلی نیز تعویض کولر های پنجره ای فرسوده با کولر های گازی پربازده مورد تاکید است، ادامه داد: مطالعات انجام شده نشان می دهد که این اقدام به ازای هر کولر تعویض شده باعث 1.5 کیلوات پیک سایی می شود. ضمناً با توجه به دوره طولانی استفاده از کولر گازی در مناطق گرم و مرطوب این اقدام به ازای هر کولر تعویض شده سالانه منجر به 7000 کیلوات ساعت صرفه جویی برق و به دنبال آن کاهش مصرف گاز و سایر سوخت های فسیلی در نیروگاه و پیامد های زیست محیطی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون دیگر روش های صرفه جویی در مصرف برق از طریق کولر های گازی گفت: تنظیم دمای کولر های گازی بر روی دمای آسایش (25 درجه یا بالاتر)، نصب و نگهداری صحیح کولر گازی که باعث افزایش کارایی آن می شود و تعویض و تمیز کردن منظم فیلتر ها نیز می تواند بین 5 تا 15 درصد مصرف برق را کاهش دهد.
فرمد در بخش پایانی سخنان خود درباره اقداماتی که می تواند به افزایش بهره وری در بخش سیستم های سرمایشی موثر باشد، افزود: در دسترس بودن تجهیزات سرمایشی استاندارد در بازار مصرف، جلوگیری از ورود تجهیزات سرمایشی غیراستاندارد به کشور، الزام به رعایت مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در ساخت وساز های جدید و نیز انجام پیش نیاز های لازم جهت نصب برچسب انرژی برای ساختمان ها به مدیریت مصرف انرژی در بخش سامانه های سرمایشی به ویژه کولر های گازی کمک می کند و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حذف کانال کولر در ساختمان های جدیدالاحداث" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حذف کانال کولر در ساختمان های جدیدالاحداث"، کلیک کنید.