به گزارش EDHA ؛عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سخنرانی گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران که دوشنبه 14 اسفندماه برگزار شد، با اشاره تلویحی به حکم شروین حاجی پور، خواننده، اظهار کرد: باستان شناسان باید با مردم حرف بزنند. ما در این حوزه کم کاری داریم. مردم نمی دانند باستان شناسی چیست. زوری هم نیست، مردم باید آرام آرام یاد بگیرند و آموزش ببینند، چون بیشتر مشکلات ما فرهنگی است. بعد هم که یک کتاب خوب مثل کتاب آقای مطهری وجود دارد، به جای آنکه به صورت طبیعی شرایطی را فراهم کنیم آن را مطالعه کنند، به صورت مجازات و تنبیه مطرح می کنیم و می گوییم فلان خواننده خطا کرده، باید تنبیه شود و مجازات آن این است که کتاب «حقوق زن در اسلام» را بخواند و خلاصه کند و تحویل دهد. خوب است شهید مطهری امروز در بین ما نیست که ما الان راحت این حرف ها را می زنیم. این نگاه درست نیست.
EDHA در خبری نوشت:وی همچنین از برگزاری مستمر بیست ویک دوره این گردهمایی قدردانی کرد و گفت: برای این جلسه، مطالعه کردم و مطالبی هم آماده کرده بودم و امروز بعد از نماز همه را مرور کردم و اعتراف می کنم بیانات آقای ملاصالحی غنی و تجربه عالمانه ایشان مفید و قابل استفاده بود که یک لحظه پلک نمی زدم تا چیزی را از دست ندهم و فکر می کنم فرمایشات ایشان مرجع و منبع ارزشمندی است که روی آن باید کار کنیم.
وی در بخش دیگری اظهار کرد: قرار بود بعد از انقلاب ما به سمت «ما قال» حرکت کنیم، ولی بیشتر به سمت «من قال» حرکت کردیم (یکی از معروف ترین بیانات امام علی (ع) با این مضمون که به گفته بنگر نه به گوینده آن).
ضرغامی ادامه داد: آیت الله مصباح تعبیری از فرعون داشتند. قبل از فرعون دوره موسی، فرعون های دیگر هم بودند که ظلم و اجحاف می کردند و زندگی اشرافی داشتند. در قرآن هم اشاره شده است که به آن فرعون ها گیر نمی دهد، اما به فرعون دوره موسی گیر می دهد؛ فرعونی که به تعبیر آقای مصباح با دین مردم کار داشت درحالی که بقیه ادعای خدایی نداشتند. فرعون دوره موسی ادعای خدایی داشت. وقتی هم معجزه کردند و همه به سجده افتادند، همین فرعون به مردم گفت «به موسی ایمان آوردید، پیش از آنکه من اجازه دهم». از دیدگاه فرعون، ایمان هم دستوری است. اما ایمان که دستوری نیست، برای همین در اصول عقاید ما تقلید جایز نیست. ایمان چیزی نیست که بشود دستوری به آن رسید.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه اظهار کرد: ما ماموریت داریم بگوییم چرا باستان شناسی مهم است تا بودجه بگذارند، این روزها مرتب با آقای منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در تماس هستم، اما نگاهشان این است که گوشت و مرغ و خرید گندم کاران اولویت دارد.
ضرغامی با تاکید بر لزوم آگاهی بخشی درباره باستان شناسی و آموزش به دستگاه ها گفت: عامیانه تر بگویم، در این کشور هر جایی را می کَنید چهارتا کوزه و سکه پیدا می شود. 19 هزار تپه تاریخی داریم و نمی توانیم فنس بکشیم، چون اعتبار نداریم و با پدیده قاچاق مواجهیم. البته از سردار مهری رییس یگان حفاظت میراث فرهنگی قدردانی می کنم. در این روزها 6 کارگاه آموزشی خوب گذاشته اند و آموزش به همه دستگاه ها برای مبارزه با قاچاق در حال انجام است و البته هنوز با آن نگاه که حق باستان شناسی ادا شود، فاصله داریم.
217
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرغامی: در این کشور هر جایی را می کَنید چهارتا کوزه و سکه پیدا می شود/ 19 هزار تپه تاریخی داریم و نمی توانیم فنس بکشیم" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرغامی: در این کشور هر جایی را می کَنید چهارتا کوزه و سکه پیدا می شود/ 19 هزار تپه تاریخی داریم و نمی توانیم فنس بکشیم"، کلیک کنید.