پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان

جنگ داخلی، تهاجم همه جانبه خارجی و بنیه ضعیف اقتصادی می تواند بزرگترین ارتش های جهان را نیز تا مرز فروپاشی بکشاند؛ قاعده ای که البته ارتش یمن به مثال نقض آن بدل شده و با نوآوری هایی اکنون قدرت های بزرگ جهان را نیز به چالش می کشد.

به گزارش EDHA، در بخش اول گزارش مولفه های قدرت ارتش یمن، به توان موشکی این کشور پرداختیم که توانسته با مهندسی معکوس و نیز طرح های ابداعی، طیف متنوعی از موشک ها را پدید بیاورد که در کنار بازوی دیگر ارتش یمن یعنی پهپادها، قدرت دفاعی و تهاجمی بسیار خوبی برای این کشور ایجاد کرده است.

ب) پهپادها

یمن اکنون در هر سه دسته پهپادها، یعنی پهپادهای شناسایی و اطلاعاتی، پهپادهای انتحاری و پهپادهای هجومی داری نمونه های موفقی است که به ویژه در پهپادهای انتحاری عملیات های موفق و تاثیرگذاری به نام نیروهای مسلح این کشور ثبت کرده اند.

از راهبردی ترین ویژگی های پهپاد، مشغول کردن سامانه های پدافندی است تا موشک ها به عنوان عامل اصلی حمله بتوانند راحت تر از سد دیواره دفاعی عبور کنند و به همین دلیل در عملیات های مهم معمولا به شکل ترکیبی از موشک و پهپاد استفاده می شود.

پهپادها به دلیل ارزان قیمت بودن و البته برد بسیار بلند گزینه مناسبی برای حملات انبوه به پایگاه ها و مراکز استراتژیک دشمن محسوب می شوند. یکی از راهبردی ترین ویژگی های استفاده از پهپاد مشغول کردن سامانه های پدافندی است تا موشک ها بتوانند راحت تر از سد دیواره دفاعی عبور کنند. در واقع درست است که پهپادها به دلیل سر جنگی کوچک، در حملات دور برد قدرت تخریب بالایی ندارند اما راه را برای موشک های پر قدرت باز می کنند و به همین دلیل در عملیات های مهم معمولا به شکل ترکیبی از موشک و پهپاد استفاده می شود؛ موضوعی که از دید تصمیم گیران و طراحان عملیات در ارتش یمن مخفی نمانده است.

توسعه توان پهپادای یمن همانند بخش موشکی این کشور بسیار سریع اتفاق افتاده است به گونه ای که یمنی ها ظرف کمتر از 10 سال از پهپادهای ساده اطلاعاتی با برد 15 کیلومتر به پهپادهای بمب افکن و انتحاری با برد بیش از 2000 کیلومتر رسیده اند.

برخی از مهمترین پهپادهای نیروهای مسلح یمن

پهپاد رقیب

یکی از اولین نمونه های پهپادهای یمنی است که یک پهپاد شناسای و اطلاعاتی ابتدایی با برد 15 کیلومتر است و با توجه به بدنه کوچک آن بیشتر برای رصد مواضع دشمن به کار گرفته می شد.

پهپاد هدهد

پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان
از راست به چپ، قاصف-1، راصد، هدهد و رقیب

پهپاد هدهد نیز همانند رقیب یک پهپاد شناسایی است که البته برد عملیاتی آن دو برابر رقیب و 30 کیلومتر بود و موتور کوچک و کم صدای آن شناسایی هدهد برای پدافند دشمن را بسیار سخت می کرد

پهپاد راصد

پهپاد راصد نیز همانگونه که از اسمش پیداست مسیولیت رصد و شناسایی مواضع دشمن را بر عهده داشت. این پهپاد با برد عملیاتی 35 کیلومتر نقش موثری در شناسایی مواضع نیروهای تحت امر ایتلاف سعودی در جبهه های شرق و جنوب یمن و به تبع آن هدایت آتش توپخانه و موشک بر این مواضع داشت.

پهپاد صماد

خانواده پهپادهای صماد نقطه عطفی در صنایع پهپادی ارتش یمن محسوب می شوند و از سال 2018 تاکنون در بزرگترین عملیات های نظامی این کشور نقش فعال ایفا کرده اند

به جرات می توان گفت خانواده پهپادهای صماد نقطه عطفی در صنایع پهپادی ارتش یمن محسوب می شوند. از سال 2018 تاکنون از چهار نسخه از پهپادهای خانواده صماد رونمایی شده است و از همان سال استفاده از آنها در جنگ با ایتلاف تحت رهبری سعودی آغاز شد و در بزرگترین عملیات های نظامی ارتش یمن نقش فعال ایفا کردند.

صماد-1

صماد-1 یک پهپاد شناسایی و اطلاعاتی با برد 500 کیلومتر است که با توجه به مداومت پروازی بالا و برد بلند آن،  یکی از بهترین پهپادهای یمنی در بُعد شناسایی و اطلاعاتی محسوب می شود.

صماد-2 و صماد-3

این دو پهپاد نسخه انتحاری خانواده صماد هستند و به ترتیب 1000 و 1500 کیلومتر برد دارند. پهپادهای صماد-2 و صماد-3 تا کنون عملیات های متعددی در عمق خاک عربستان و امارات و نیز در دریای سرخ و خلیج عدن انجام داده اند.

پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان
پهپادهای صماد-2 و صماد-3

دست کم سه حمله به فرودگاه ابوظبی امارات در سال 2018 و تعطیلی موقت فرودگاه  و حمله به تاسیسات نفتی دبی که موجب آتش سوزی یکی از مخازن سوخت این تاسیسات شد از جمله ماموریت های موفق صماد-3 است. موفق ترین عملیات صماد اما حمله سال 2019 به تاسیسیات نفتی آرامکو، بزرگترین پالایشگاه نفت جهان در عمق خاک عربستان بود که به شکل ترکیبی با موشک کروز انجام شد و نیمی از تولید نفت عربستان و 5 درصد تولید جهانی را متوقف کرد.

بعد از حمله رژیم صهیونیستی به غزه، ارتش یمن از پهپادهای خانواده صماد بارها برای هدف قرار دادن اراضی اشغالی به ویژه بندر ایلات در جنوب سرزمین های اشغالی استفاده کرده است. هدف قرار دادن کشتی های مرتبط با رژیم صهیونیستی و نیز آمریکا و انگلیس در خلیج عدن و دریای سرخ از دیگر ماموریت هایی است که پهپادهای خانواده صماد نقش موثری در آن دارند.

صماد-4

صماد-4 آخرین نسخه از خانواده پهپادهای صماد است که در سال 2021 رونمایی شد و یک پهپاد بمب افکن و انتحاری به حساب می آید که برد 2000 کیلومتری دارد. این پهپاد با حمل دو بمب در زیر بال های خود هر کدام به وزن 25 کیلو گرم اولین پهپاد بمب افکن یمنی ها محسوب می شود که گفته می شود در عملیات علیه مواضع رژیم صهیونیستی نیز به کار گرفته شده است.

پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان
پهپاد صماد-4 با دو بمب زیر بال های آن

پهپاد شهاب

این پهپاد نیز از نوع پهپادهای انتحاری است که یمنی ها با ایجاد تغییراتی در آن و نصب سامانه های اپتیکی هدایت پذیری آن را تا حد زیادی بهبود بخشیده اند که همین امر باعث بالا رفتن دقت پهپاد در حمله به اهداف خود شده است. پهپاد شهاب بنا بر اعلام ارتش یمن 1000 کیلومتر برد عملیاتی دارد.

پهپاد قاصف2K

پهپاد قاصف یکی دیگر از پهپادهای انتحاری ارتش یمن است که در سال 2019 رونمایی شد و با توجه به برد کوتاه 100 کیلومتری آن بیشتر برای حمله به اهداف نیروهای تحت امر عربستان در جبهه های داخلی جنگ یمن و نیز اهداف دریایی در سواحل این کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان

پهپاد وعید

پهپاد انتحاری وعید یکی از آخرین دستاوردهای صنایع پهپادسازی یمن است و با برد 2500 کیلومتر از دوربرد ترین پهپاد این کشور نیز محسوب می شود. این پهپاد در برخی عملیات های مهم زمینی و دریایی نیروهای یمنی علیه مواضع دشمنانشان به کار رفته است.

پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان

ارتش یمن علاوه بر مواردی که ذکر شد و در رژه ها یا نمایشگاه های نیروهای مسلح این کشور به نمایش در آمده اند، طیف متنوعی از پهپاد سبک و متوسط دیگر از جمله خاطف، مرصاد، رجوم، نباء و … نیز در اختیار دارد و برخی نیز همچنان سری هستند و به نمایش عموم در نیامده اند.

ارتش یمن پس از حملات رژیم صهیونیستی به غزه با استفاده ترکیبی از پهپادها در کنار موشک های ضدکشتی خود عملا نبض عبور و مرور در شاهراه دریای سرخ را به دست گرفته است و همین موضوع آمریکا و همپیمانانش را به تکاپو انداخته تا از یک سو با گسیل نیرو و از سوی دیگر با فشارهای دیپلماتیک یمنی ها را از این کار بازدارند.

پهپادهای یمنی حتی اگر با سامانه های دفاعی آمریکا و همپیمانانش سرنگون شوند باز هم به نوعی یک پیروزی برای یمن به حساب می آید چرا که حتی در پیشرفته ترین نمونه های آن، هواگردهای بسیار ارزان قیمتی هستند اما طرف های مقابل برای سرنگون کردن آن ها باید از موشک های چند صدهزار دلاری استفاده کنند که به آن باید هزینه نگهداری پرسنل و استقرار ناوهای بزرگ رزمی در دریای سرخ که 24 ساعته به حالت آماده باش هستند را هم بیفزاییم.

پایان خبر EDHA

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان"، کلیک کنید.