22 خرداد در دنیای علم چه خبر؟

تقویم علم؛

22 خرداد در دنیای علم چه خبر؟

در این تقویم وقایع و رویدادهای مهم تاریخی مرتبط با علم و فناوری را مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری EDHA، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری ها، کشف ها و حتی زادروزها و درگذشت های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 22 خرداد برابر 11 ژوین را ورق می زنیم.

***

ژولیوس آرتور نیوولند  

11 ژوین 1936 میلادی برابر با 22 خرداد 1315 خورشیدی، ژولیوس آرتور نیوولند، شیمی دان آلی بلژیکی آمریکایی که با بررسی واکنش های استیلن، نیوپرن را اختراع کرد، درگذشت. او پیش از اخذ دکتری، در سال 1903 به عنوان کشیش منصوب شد و در سال 1904 کشف خودش را درباره واکنش بین استیلن و تری کلرید آرسنیک دنبال نکرد. او در پایان نامه اش واکنشی را بین استیلن و تری کلرید آرسنیک توصیف کرد که به توسعه عامل جنگ شیمیایی لویزیت موسوم به «شبنم مرگ» منجر شد که گازی سمی و تاول زایی بود که در جنگ جهانی اول استفاده شد. او بعدها در پلیمریزاسیون استیلن و توسعه کلروپرن، که به نوبه خود می تواند به اولین لاستیک مصنوعی واقعا موفق، نیوپرن، تبدیل شود با شرکت دوپون همکاری کرد. نیوپرن از بسیاری جهات مانند مقاومت در برابر نور خورشید، ساییدگی و درجه حرارت شدید بر لاستیک برتری داشت.

22 خرداد در دنیای علم چه خبر؟

کارل فون لینده

11 ژوین 1842 میلادی برابر با 22 خرداد 1221 خورشیدی، کارل فون لینده مهندس، مخترع و شیمی دان آلمانی به دنیا آمد. در تاریخ توسعه یخچال از نام او می توان به عنوان مخترع تبرید مکانیکی یاد کرد. اولین تجهیزات تبرید (سردسازی) او در کارخانه ای در مونیخ آزمایش شد. لیند همچنین فرآیند پیوسته ای از مایع شدن گازها را برای مقادیر زیاد اختراع کرد که هم انگیزه و هم وسیله ای برای انجام تحقیقات علمی در دماهای پایین و خلاء بسیار بالا فراهم می کرد. صنعت اصلی لینده اکنون به 120 شرکت در سراسر جهان افزایش یافته است.

22 خرداد در دنیای علم چه خبر؟

صندلی تاشو

11 ژوین 1889 میلادی برابر با 22 خرداد 1268 خورشیدی، دو مخترع سیاهپوست آمریکایی به نام های جان ای. پردی و جیمز آر. سادگوار، حق اختراع صندلی تاشو را ثبت کردند. آنها طرحی را برای صندلی ارزان، قوی و بادوام که قابلیت تا شدن در محور خود را دارد، و به راحتی حمل می شوند توصیف کردند. هر پایه این صندلی دارای دو بخش بود که به هم متصل می شدند. صندلی از جنس پارچه کتان، زیلو یا هر ماده انعطاف پذیر معمولی از این قبیل می توانست باشد. زمانی که این صندلی تا می شد، به بسته کوچک و جمع و جور قابل حملی تبدیل می شد که به شکل بسیار مناسبی می شد آن را با دست یا داخل ساک حمل کرد. به گفته این مخترعان، صندلی تاشو می توانست برای گردشگران و نقاشان منظره ابزاری بسیار کاربردی باشد.

22 خرداد در دنیای علم چه خبر؟

دیوید برایانت مامفورد

11 ژوین 1937 میلادی برابر با 22 خرداد 1316 خورشیدی، دیوید برایانت مامفورد، ریاضی دان آمریکایی که در سال 1974 به دلیل کارش در هندسه جبری مدال فیلدز را دریافت کرد، به دنیا آمد. هندسه جبری نقش مهمی در ریاضیات امروزی ایفا می کند و پیوندهای مفهومی چندگانه ای با شاخه های گسترده ای از ریاضیات چون آنالیز مختلط، توپولوژی و نظریه اعداد دارد. در دهه 1980 او ریاضیات کاربردی را سوی این سوال سوق داد که آیا رویکردی ریاضی برای درک فکر و مغز وجود دارد؟ این بخشی از نظریه الگو است که اولف گرناندر در دهه 70 معرفی کرد تا محیطی نظری را برای تعداد زیادی از ایده ها، تکنیک ها و نتایج مرتبط با زمینه هایی چون تشخیص گفتار، پردازش سیگنال تصویر و صوت، شبکه های عصبی و بخش هایی از هوش مصنوعی ارایه کند.

22 خرداد در دنیای علم چه خبر؟

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "22 خرداد در دنیای علم چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "22 خرداد در دنیای علم چه خبر؟"، کلیک کنید.