جوانه ها ارزش غذایی و کاربردهای فراوانی در آشپزی دارند و می توانیم آنها را به بخش ثابتی از رژیم غذایی خود تبدیل کنیم، چون ارزش غذایی غلات و حبوبات پس از جوانه زدن افزایش می یابد. تهیهٔ جوانه غلاتی مانند گندم و برنج بسیار ساده است و به تجهیزات خاصی نیاز ندارد و انجام آن هم برای بزرگ سالان و هم کودکان، لذت بخش و سرگرم کننده است. به علاوه استفاده از جوانه غلات و حبوبات، مزه و بافت جدیدی را به سالادها، سوپ ها و سایر غذاهای ما اضافه می کند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه جوانه گندم را آموزش بدهیم. البته مراحل تهیهٔ جوانه سایر غلات و حبوبات نیز به همین صورت است. با ما همراه باشید.
چرا بهتر است جوانهٔ گندم را خودمان تهیه کنیم؟
مونیکا رینگل (Monica Reinagel)، متخصص تغذیه و آشپز حرفه ای درمورد مقایسهٔ میان تهیهٔ جوانهٔ غلات و کاشت سبزیجات به نکتهٔ جالبی اشاره می کند. او می گوید حتی اگر به دلیل شرایط آب وهوایی یا محدودیت مکانی نمی توانید در فضای باز باغبانی و کشاورزی کنید، می توانید در آشپزخانه تان جوانهٔ گندم تهیه کنید.رینگل می گوید: «تهیهٔ جوانهٔ گندم، روش ساده ای برای تولید چیزی تازه است. تهیهٔ جوانه غلات، برای کودکان نیز سرگرمی بسیار خوبی است. برخلاف کاشت گوجه فرنگی که 3 ماه زمان می برد، تهیهٔ جوانه غلات بسیار سریع است و می توانید از آنها همراه با سبزیجات استفاده کنید و از آشپزی لذت ببرید .
بیشترین فروش محصولات شرکت biz با اختلاف متعلق به قهوه لاته و قارچ گانودرما می باشد . تمام مراحل خیساندن این دانه 3 الی 5 روز طول می کشد که البته به این نکته که باید از آب اضافی خودداری شود، توجه داشت. اگر با روش کاشت جوانه گندم آشنا باشید حتی می توانید این مرحله را نیز خودتان انجام دهید. پس از اینکه مراحل درست کردن جوانه گندم در خانه به اتمام رسید، شاهد طعمی متمایز در این دانه جوانه زده هستید که دارای بافتی کاملاً نرم است.همانطور که ذکر کردیم جوانه گندم حاصل دانه گندم کامل و در حقیقت راهی ساده و خوشمزه برای افزودن ویتامین ها، اسیدهای چرب و فیبر به رژیم غذایی است. با این حال، کسانی که مبتلا به بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن هستند، باید از مصرف جوانه گندم اجتناب کنند .
چه غلات و حبوباتی می توان برای تهیهٔ جوانه استفاده کرد؟ شما می توانید از انواع حبوبات و غلات کامل برای تهیهٔ جوانه استفاده کنید. نکتهٔ بسیار مهم، کامل بودن غلاتی است که استفاده می کنید، یعنی پوست و سبوس آنها نباید جدا شده باشد. در اینجا طرز تهیه جوانه گندم را آموزش می دهیم، ولی می توانید از غلات و حبوبات مختلفی مانند جو، گندم سیاه (چاودار)، ذرت، جوانه ماش، نخود، ارزن، کینوآ، برنج، ذرت خوشه ای (سورگوم) و هریک از حبوبات و غلات کامل دیگر نیز استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که جوانهٔ جو پیش از مصرف باید کاملا پخته شود
اصول اولیه در طرز تهیه جوانه گندم
در ابتدا باید دانه های گندم را در آب خیس کنید تا رطوبت آنها افزایش یابد و فیتیک اسید (phytic acid، ترکیبی آلی که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی یافت می شود) موجود در آنها غیرفعال شود. گرچه در این مرحله غلات ما کاملا جوانه نمی زنند، ولی می توانیم این غلات خیس خورده را با شیرهای گیاهی (مانند شیربادام) مخلوط کنیم یا آنها را با استفاده از آب و زمان کمتری (نسبت به غلات خیس نشده) بپزیم برای اینکه گندم ها کاملا جوانه بزنند، باید دانه های خیس شده را بشوییم، آب آنها را تخلیه کنیم و سپس آنها را به مدت 1 تا 5 روز به صورت مرطوب در شیشه ای نگهداری کنیم. معمولا جوانهٔ گندم به صورت خام یا کمی پخته مصرف می شود یا از آن آرد تهیه می شود. برای خشک کردن جوانهٔ غلات می توان از دستگاه میوه خشک کن استفاده کرد یا آنها داخل فِری با دمای پایین یا زیر نور خورشید قرار داد
ظرف مناسب برای تهیه جوانه گندم از هر ظرف شیشه ای می توانید برای تهیهٔ جوانه گندم استفاده کنید. البته در نظر داشته باشید که حجم غلات، پس از جوانه زدن افزایش می یابد. برای نمونه برای نصف فنجان گندم، یک شیشهٔ دهن گشاد 1 لیتری مناسب است دهانهٔ شیشه را با سرپوش یا توری بپوشانید، به صورتی که امکان خروج آب و گردش هوا وجود داشته باشدبرای پوشاندن دهانهٔ شیشه می توانید از پارچهٔ درشت بافی استفاده کنید که برای صاف کردن مایعات و تهیهٔ پنیر استفاده می شود. همچنین می توانید از صفحه ای از جنس استیل ضدزنگ یا پلاستیک استفاده کنید و با استفاده از کش لاستیکی آن را روی درب شیشه محکم کنید
نکات و ملاحظات ایمنی دانه های غلات و حبوبات، برای جوانه زدن و رشد کردن به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارند. ولی این شرایط برای رشد باکتری هایی مانند سالمونلا (Salmonella)، لیستریا (Listeria) و اشریشیا کلی (E. coli) نیز بسیار مناسب است. ادارهٔ مواد غذایی و دارویی ایالات متحدهٔ آمریکا (FDA) هشدار می دهد که «باکتری ها می توانند از طریق شکاف های موجود در پوسته و قبل از رشد جوانه ها، وارد دانه ها شوند و از بین بردن آنها با شست وشو تقریبا غیرممکن است. اگر داخل یا روی دانه ها باکتری های بیماری زایی وجود داشته باشند، حتی در شرایط بهداشتی نیز می توانند در طول جوانه زدن به میزان زیادی افزایش پیدا کنند.» FDA توصیه می کند که برای کاهش خطر ابتلابه بیماری، جوانه ها را پیش از مصرف کاملا بپزیم
متخصص تغذیه، رینگل، می گوید: «احتمال آلوده بودن جوانه های خریداری شده از مغازه به باکتری اشریشیا کلی بیشتر است. جوانه های تهیه شده در خانه از مزیت ایمنی و سلامتی برخوردار هستند. بدیهی است که شما برای تهیهٔ جوانه از شیشه ای تمیز استفاده می کنید. مزیت دیگر تهیهٔ جوانه در خانه این است که جوانه های خریداری شده به سرعت گندیده و خراب می شوند، چون احتمالا یک تا دو هفته از زمان تهیهٔ آنها گذشته است. ولی جوانه های خانگی، خوب و تازه هستند
جوانه گندم همانطور که از نامش پیداست از گندم می آید و بخشی از هسته یا قلب گندم است که به این گیاه در مسیر تولید مثل و به وجود آمدن گندم جدید کمک می کند. عده ای ترجیح می دهند جوانه گندم دکتر بیز را به صورت آماده از فروشگاه ها تهیه و مصرف کنند اما برخی درست کردن جوانه گندم را در خانه خالی از لطف نمی دانند. ما در این مطلب از مطالب بلاگ اسنپ مارکت شما را با روش تهیه جوانه گندم در منزل آشنا خواهیم کرد. باعث خوشحالی است که ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید
ویتامین B موجود در جوانه گندم برای افزایش متابولیسم و کمک به بدن در سوزاندن کالری ها به جای ذخیره کردن آن ها به عنوان چربی کاربرد دارد. ویتامین B همچنین در افزایش سطح انرژی مفید است. این خوراکی به شما امکان می دهد سخت تر و طولانی تر تمرین کنید و نتایج بیشتری را ببینید . اصول اولیه درست کردن جوانه گندم در خانه : جوانه گندم را می توان به راحتی در خانه و با خیساندن دانه های مرغوب آن در یک ظرف مملوء از آب کافی تهیه کرد.
خواص عسل در بخش دارویی ، درمانی و زیبایی
عسل مایعی شیرین است، که توسط زنبورها از شهد گلها ساخته می شود. عسل از لحاظ رنگ و شفافیت طبقه بندی می شود، مانند عسل کهربایی طلایی رنگ که اغلب مقداری قیمت بیشتری از انواع تیره رنگ خود دارد. عطر و طعم خاص عسل، با توجه به نوع گل هایی که از آن شهد به دست آمده است، متفاوت است . عسل بیز مال کجاست ؟این محصول از عسل، در مناطق کوهستانی تولید می گردد. در روند تولید این عسل استاندارد، هیچ گونه دخالت انسانی وجود ندارد و عسل به طور طبیعی با تغذیه زنبور عسل از شهد گل و گیاهان گوناگون حاصل می شود. این عسل عطر و بویی مطبوع از گونه های گیاهی مختلف دارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جوانه گندم چطوری درست میشه" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جوانه گندم چطوری درست میشه"، کلیک کنید.