استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می دهد

استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می دهد

آفتاب نیوز :

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط دانشگاه علوم پزشکی ایران، ناهید آریاییان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت های فیزیکی» می توان از بروز چاقی و بیماری های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال 1980 در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریاییان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری های شایع همچون بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان ها، برخی بیماری های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و … است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می شود و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را افزایش می دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می دهد به ازای هر 10 درصد کاهش وزن، 20 الی 25 درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می یابد؛ در واقع چاقی زمینه ساز بسیاری از بیماری های مزمن به شمار می رود و با کاهش حتی 10 درصد از وزن می توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می دهد.

آریاییان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می شود. BMI بالاتر از 25 تا 29.9 اضافه وزن و بالاتر از 30 به عنوان چاقی تعریف می شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه های غذایی را حذف می کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه های سبزی ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می کند)، میوه ها، غلات سبوس دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا های سرخ کردنی، شیرینی ها و چربی های اشباع شده کاهش یابد و از روغن های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریاییان، از نشستن های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده روی مستمر، انجام ورزش های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده های اصلی می توانید از میان وعده های مغذی مناسب نظیر میوه ها (در حد مورد نیاز)، سبزی ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریاییان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی تر است، در نتیجه کمتر به بیماری های جسمانی و روانی مبتلا می شویم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می دهد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می دهد"، کلیک کنید.