وضعیت فرونشست زمین در تهران فرابحرانی شد

وضعیت فرونشست زمین در تهران فرابحرانی شد

EDHA:

رئیس اداره مهندسی زلزله و ارزیابی ریسک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: موضوع طغیان آب در تهران به مرحله بحرانی رسیده است و گفت: طول مخازن شناخته شده در تهران 600 است. کیلومتر بسیاری از مناطق بدون قطرات آب شناسایی شده اند.

علی بیت الهی درباره غرق شدن خیابان ونک و خطر فرسودگی بیشتر شهر تهران گفت: علاوه بر لوله های قدیمی آب که برخی از آنها وضعیت خوبی ندارند، به دلیل آلودگی های زیست محیطی آسیب دیده و شکسته شده اند و نشت آب در اثر این لوله ها یکی از اصلی ترین عواملی است که باعث ریزش ناگهانی زمین در تهران می شود.

وی با بیان اینکه این آب ها املاک خصوصی هستند اما در عمل رها شده اند، ادامه داد: اداره آبیاری در اداره ثبت اسناد و املاک مستقر است و هر خط آبیاری به دلیل استفاده از این آب همچنان مالک است. برای آبیاری در گذشته اما اکنون این خط قنوات در تهران از کار افتاده است.

رئیس اداره مدیریت ریسک مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: مشکل این است که این کانال ها دارای اسناد رسمی مالکیت خصوصی هستند اما در واقع قطع شده اند و هیچکس مسئولیتی در قبال نگهداری آنها ندارد. حفاظت و پیشگیری . آنها از کنار گذاشته شدن خودداری می کنند و هیچ سازمانی مسئولیت تصاحب این کانال ها را ندارد و این کانال ها باید قانونا انتخاب شوند.

بیت الهی گفت: در برخی مناطق تهران و برخی از دانشگاه ها و ادارات از آب این قنوات برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود اما قانوناً مسئولیت حفاظت از آن ها بر عهده آنها نیست زیرا این قنوات متعلق به فردی است که ممکن است زنده باشد. نیستند

وی درباره رابطه مالکیت قنوات با پدیده تخریب گفت: با ساخت و سازها و حفاری های در حال انجام، کانال های آب در مقابل این کانال ها و زیر زمین بسته شده و آب از شمال به جنوب در این مناطق جریان دارد از میان تونل‌ها عبور می‌کند، در فصل بارندگی، جریان قوی‌تر می‌شود و وقتی جریان با موانعی مانند ساختمان‌ها برخورد می‌کند، متمرکز می‌شوند و در نهایت فرو می‌ریزند.

رئیس ارزیابی ریسک مرکز تحقیقات راه و شهرسازی افزود: در بررسی های مختلف در مورد ریزش متوجه شدیم که علت اصلی ریزش مسدود بودن کانال ها بوده است. این را زمانی شاهد بودیم که یکی از ایستگاه های مترو هفت را باز کردند، چشمه علی شهر ری خشک شد و در طول مسیر این آب جمع می شود و در نهایت راه خود را پیدا می کند و باز می شود و وقتی آب وارد خاک می شود مواد را بیرون می کشد و باعث می شود. یک سوراخ بزرگ در پایین زمین ایجاد شده است که در سطح زمین دیده نمی شود. در آینده بر اثر امواج محیط، سقف این چاله ها به تدریج فرو می ریزد و این حفره ها به تدریج به سطح زمین می رسد و ناگهان شاهد حادثه ای خواهیم بود و ممکن است تلفاتی در آن منطقه ایجاد شود

بیت الهی گفت: یکی از تصمیمات مهم برای از بین بردن تکلیف قانونی مالکیت و مسئولیت حریم کانال پرهیز شده است.

وی با اشاره به نقشه قنوات تهران تاکید کرد: نقشه قنوات تهیه شده و قنواتی که از شمال به جنوب و به صورت کوچک امتداد دارند همگی در 12 (محدوده بازار – خیابان مولوی) و زیر آن جمع می شوند. . پرتو به سمت شهر ادامه می یابد و اگر از غرب به شرق سفر کنیم، در هر 500 متر حیواناتی را خواهیم دید که با یکدیگر مخلوط می شوند.

رئیس اداره مدیریت ریسک مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی گفت: طول سدهای آبی شناخته شده شهر تهران 600 کیلومتر است و در بسیاری از مناطق سدهای آبی شناسایی نشده است. در همین منطقه 12 و منطقه مرکزی، نشانه‌هایی از چاه‌های آب به دلیل محوطه‌های قدیمی از بین رفته و 50 هزار حلقه چاه نیز شناسایی شده است.

بیت الهی افزود: حال تصور کنید در یک شهر تونل های آبی با این حجم وجود داشته باشد و این تونل های آبی رها شده باشد و با توسعه ساخت و ساز در این شهر و گسترش امواج محیطی این خطر بیشتر می شود.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات شهرداری تهران و دولت تصمیم گیری در خصوص مسئولیت حفاظت از این قنوات است چرا که پرکردن این کانال ها قطعا کار درستی نیست، گفت: از هدایای این قنوات استفاده می کنند اما در مورد حفاظت از آنها می گویند ما مالک آنها نیستیم و من معتقدم که راه حل این است که شهرداری مسئولیت حفاظت از آب و استفاده از مکان های سبز را بر عهده بگیرد.

رئیس اداره ارزیابی ریسک مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا علائمی برای جلوگیری از ریزش قبل از ریزش وجود دارد، تاکید کرد: این مناطق را می توانیم شناسایی و از آن جلوگیری کنیم. با ارسال امواج راداری می توان حفره ها را شناسایی کرد و از عکس های هوایی نیز استفاده می شود و امکان شناسایی و درمان وجود دارد، اما این اقدامات در حالی انجام نشده است که موضوع ریزش تهران به مرحله بحرانی رسیده است. تنها در خیابان مولوی هفت آتش سوزی بزرگ رخ داد و در مناطق دیگر مانند میدان علینگر، خیابان خیان کارگر، خیابان پیامبر و دیگر مناطق نیز ریزش داشت. ما بودیم. در حالی که موضوع پرداخت وام در شهر تهران از بحران گذشته و پس از بحران به پایان رسیده است، اما در تخصیص وام ها چیزی نمی بینیم و اقدامی صورت نمی گیرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وضعیت فرونشست زمین در تهران فرابحرانی شد" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وضعیت فرونشست زمین در تهران فرابحرانی شد"، کلیک کنید.