حتی اگر نتواند به فیلترینگ پایان دهد، حداقل می تواند از شدت این پدیده بکاهد. مثلاً چرا یوتیوب فیلتر است؟ آیا ما تنها کسانی هستیم که با ویدیوهای ضد جمهوری اسلامی در یوتیوب روبرو هستیم؟
در صورتی که مسعود میزکیان نتواند مشکل فیلترینگ را حل کند، دستور وی برای بررسی «فروش دقیق و جدی فیلترشکن» در بهترین حالت منجر به ممنوعیت فروش فیلترشکن خواهد شد از بین بردن دسترسی دشوار فعلی مردم به فضای اینترنت جهانی.
همانطور که دیگران با انتقاد از آخرین دستور پزشکان گفته اند، مشکل مردم فیلتر فروشان نیست، بلکه فیلتر فضای مجازی است. اگر روی گوشی، لپ تاپ یا کامپیوتر خانگی خود فیلتر شکن ندارید، درک عمیق تری از جدی بودن فیلتر فضای مجازی در ایران خواهید داشت.
اکثر روزنامه ها و مجلات معتبر دنیا در ایران فیلتر می شوند. به عنوان مثال وب سایت شبکه سی نیوز. شما نمی توانید این و نیویورک پست را بدون فیلترشکن بخوانید. حالا افرادی که کارشان کشف «محتوای مجرمانه» در فضای مجازی است، ممکن است تا سی پاسخ دهند. گزارش ها و تحلیل هایی از N و نیویورک پست وجود دارد که مورد تایید ما قرار نگرفته است، اما ماجرا به این دو رسانه ختم نمی شود.
مثلا روزنامه لوموند و لیبراسیون در دسترس ایرانیان نیست. اولاً در ایران عده کمی فرانسوی بلدند و ثانیاً این روزنامه ها هر دو چپ هستند. سایت این دو روزنامه چپ فرانسه در حالی فیلتر شده است که بازار کتاب در ایران مملو از کتاب های مارکسیستی و سوسیالیستی است.
واضح است که هیچ سیاست فرهنگی واحدی در دستور کار ادارات مختلف دولت (به معنای کل نظام حکومتی) وجود ندارد. اگر انتشار کتاب های مارکسیستی در ایران رایگان است (که باید باشد)، چرا سایت دو روزنامه معروف سوسیالیستی فرانسه را فیلتر کردید؟
تنها پاسخی که به ذهنم می رسد این است که این دو روزنامه ممکن است عکس فلان سیاستمدار یا بازیگری را منتشر کرده باشند که دامنش کمی کوتاهتر بوده یا لبخندش شبیه لبخند جوکند است تا مخاطب را به خود جذب کند!
وقتی فرانتس بکنباوئر سال گذشته درگذشت، یادداشتی درباره او نوشتم و نامش را به زبان انگلیسی در گوگل جستجو کردم تا عکسهای بین سالهای 1966 تا 1990 را پیدا کنم، اما چون روی لپتاپم فیلتر دارم، متوجه شدم که بیشتر انگلیسی و آلمانی است. سایت های ورزشی که عکس های بی نقص او را منتشر کرده اند فیلتر شدند!
فرقی نمی کند نام بابی مور را به انگلیسی تایپ کنید یا تروتسکی. در هر صورت اکثر وب سایت هایی که قبل از شما قرار می گیرند فیلتر می شوند. در حالی که بابی مور کاپیتان تیم ملی انگلیس در جام جهانی 1966 بود و تروتسکی یک مارکسیست انقلابی معروف بود که تز “صادرات انقلاب” را به انقلابیون خودمان آموزش می داد. کتاب های او نیز هر روز نسبت به دیروز در کتابفروشی های شهر دیده می شود.
پس چرا ما به سختی مقاله ای در مورد بابی مور یا تروتسکی در اینترنت می خوانیم؟ زیرا کسانی که مسئول و مشغول فیلترینگ هستند، شعور ندارند و همه چیز را مثل بلدوزر فیلتر می کنند تا مبادا چیزی از دستشان برود و شغلشان به خطر بیفتد.
در چنین حالتی مشخص نیست که چرا آقای مدجیان دستور برخورد با فروشندگان فیلترشکن را داده است. اگر این جامعه شریف دست برندارند ما پشت دیوار آهنین می مانیم!
اما ما مطمئن هستیم که همان دستور رئیس جمهور اجرایی نخواهد شد. فروش فیلترشکن در ایران مانند فروش آنتن ماهواره است. وقتی نیروی انتظامی مصمم به جمع آوری دیش های ماهواره از پشت بام و بالکن منازل مردم شد، آیا موفق شد فروش دیش های ماهواره را در ایران حذف کند؟ فروش فیلترشکن صد برابر راحت تر از فروش یک چیز بزرگ به نام آنتن ماهواره است.
کسانی که آنتن ماهواره نصب می کنند باید افراد سنگینی باشند که نمی توان آنها را مسدود کرد. پدیده فروش فیلترشکن قطعا با فقر این جامعه ارتباط دارد.
خوشبختانه مشکلات جامعه ما حل نشده است. البته حل مشکلات کار خوبی نیست اما خوبیش اینه که فیلتر برد اضافه نمیکنه و فیلترشکن هم اضافه نمیکنه!
مشکلات ما تا به تدریج حل نشود حل نمی شود. به عنوان مثال، استفاده از آنتن ماهواره توسط مردم در حال حاضر یک موضوع حل شده است. اگر این مشکل حل شود، قانونگذار و نیروی انتظامی و سایر نهادهای ذیربط باید به صراحت اعلام می کردند که مردم حق تماشای ماهواره های مختلف را دارند و جرم نیست.
چیزی اعلام نشده است، اما پلیس به تدریج با مردم برخورد کرده و دیگر پیگیر این موضوع نیست که چه کسانی دیش ماهواره را روی پشت بام یا بالکن خانه خود نصب کرده اند.
کافی است همین الان به عقب برگردیم و صحبت های اسماعیل احمدی مجدهم فرمانده وقت نیروی انتظامی در اوایل دهه 1390 مبنی بر برخورد با افرادی که از آنتن ماهواره استفاده می کنند، بررسی کنیم.
اگر این صحبت ها بر اساس عقل سلیم بود، چرا از دستور کار خارج شد؟ اگر آنها مبتنی بر عقل سلیم نیستند، آیا قانون و عدالت نباید پلیس را ملزم کند که حداقل از رفتارش با افرادی که دائماً آنها را آزار می دهند و شما را ناامن می کنند عذرخواهی کند؟ ?
البته افسران پلیس بهانه هستند. کسانی که نیروی انتظامی را مجبور به انجام چنین رویه ای کرده اند، به جای مطالبات مکرر، از درب حساب بیرون بیایند و مؤدبانه عذرخواهی کنند.
باز هم داستان مبارزه با فروش فیلترشکن به جایی نمی رسد زیرا فروش فیلترشکن محصول فیلترینگ است. هر زمان که میز فیلتر مونتاژ می شود، مردم دیگر نیازی به خرید فیلتر از کسی نخواهند داشت.
آقای رئیس جمهور، اگر به فکر جیب مردم است، به جای تمرکز بر مبارزه با ظالمان که احتمالاً دستان بزرگ و بزرگی از آنها حمایت می کنند، بهتر است دست از قولش بردارید و دست به کار شوید فیلتر کردن مردم ایران
در واقع آقای میزکیان چون دید که نمی تواند کار واقعی را انجام دهد -حداقل فعلاً- برای اینکه بگوید فلان کار را کرده است، دستوری داده که اگر اجرا شود، کار مردم را سخت می کند. . خوشبختانه دستور ایشان اجرا نمی شود و در صورت توقف فیلترینگ، فروش فیلترشکن نیز متوقف می شود.
حتی اگر نتواند به معاشقه پایان دهد، آقای پزشکی حداقل می تواند از شدت این پدیده بکاهد. مثلاً چرا یوتیوب فیلتر است؟ آیا در یوتیوب فقط با ویدیوهایی که علیه جمهوری اسلامی هستند مواجه هستیم؟ ویدیوهای ورزشی، علمی و تاریخی زیادی در یوتیوب وجود دارد که اکنون فقط با فیلترشکن قابل مشاهده هستند. شایان ذکر است که حامیان جمهوری اسلامی نیز در یوتیوب بسیار فعال هستند و فیلتر شدن این رسانه نیز محصولات آنها را از دید عموم حذف می کند.
آیا به دلیل «حقوق و عدالت» است که همه فوتبالدوستان ایرانی نمی توانند مثلاً ویدیوهای پله و مارادونا، کرایف و پلاتینی را در یوتیوب تماشا کنند، فقط به این دلیل که چهار فعال و سازمان سیاسی مخالف دولت هستند؟ آیا ایران در یوتیوب برنامه ساخته است؟
یا یک وب سایت محبوب در ایران که سال هاست فیلتر شده است. در حالی که این برای بسیاری از حرفه ای ها، رسانه ها، شرکت ها و … مفید است و عموم مردم قطعا می توانند از تصاویر در این رسانه ها استفاده کنند. رفع فیلتر این وب سایت و هزاران وب سایت دیگر که هیچ توجیه سیاسی برای مسدود کردن آنها ندارند، قطعا گام مهمی در جهت کاهش سطح فیلترینگ در ایران است.
اگر دولت پزشکی نتواند مشکل فیلتراسیون را به طور کامل حل کند، که احتمالاً نمی تواند، حداقل می تواند سطح این مشکل را کاهش دهد. این حداقل انتظاری است که رای دهندگان از پزشکان و البته عموم مردم از دولت چهاردهم دارند. پنجره سرویس کوتاه است و زمان می گذرد.
کانال عصر ایرانیان در تلگرام
دکتر بهتر است همان طور که خودش در آخرین توییتش گفته بود که به «محدودیت های مرگبار فضای مجازی» پایان دهد، تأخیر نکند. این تحریم ها برای ملت ایران (یا هیچ ملتی) نیست. حتی اگر کشنده نباشند، واقعا توهین آمیز هستند.
نمی شود که مسئولان کشور مدام از ایرانیان تعریف کنند، اما لیاقت اینترنت رایگان را ندارند. اگر پزشکان در درازمدت یا کوتاه مدت خود همین کار را انجام دهند، یعنی فیلترینگ را حذف کنند، اولاً کار اشتباهی انجام داده اند و ثانیاً نام خوبی برای خود خواهند گذاشت.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فیلترینگ شرمآور و توهینآمیز را حذف کنید، پزشکیان تعلل نکند" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فیلترینگ شرمآور و توهینآمیز را حذف کنید، پزشکیان تعلل نکند"، کلیک کنید.