سوریه و خطر فعال شدن گسل‌های قومیتی

سوریه و خطر فعال شدن گسل‌های قومیتی

مثلث عبری، عربی، غربی در ماجرای سوریه بیش از آنکه خواستار روی کار آمدن دولت موافق خواست خود باشند، خواستار خارج شدن سوریه از محور مقاومت به عنوان یکی از حلقه‌های مهم و تاثیرگذار این جبهه بوده‌اند.

به گزارش EDHA، جعفر قنادباشی در یادداشتی با این عنوان نوشت: مثلث عبری، عربی، غربی در ماجرای سوریه بیش از آنکه خواستار روی کار آمدن دولت موافق خواست خود باشند، خواستار خارج شدن سوریه از محور مقاومت به عنوان یکی از حلقه‌های مهم و تاثیرگذار این جبهه بوده‌اند.

لذا تمام کوشش آنها این بوده و هست که شرایطی در سوریه به‌وجود ‌آید که به عنوان یکی از حلقه‌های مهم و تأثیرگذار جبهه مقاومت فعالیت نکند و در این عرصه حضور نداشته باشد. این در حالی است که آنها خیلی به آینده کوتاه‌مدت نیز فکر نکردند بلکه آنچه فکر آنها را مشغول کرده مساله خروج سوریه از حلقه مقاومت است. در چنین شرایطی اگر بخواهیم واقعا شرایط آینده سوریه را متوجه شویم باید چند راهبرد مهم را در نظر داشته باشیم. یک راهبرد تضعیف کامل جبهه مقاومت است که راهبرد کلی مثلث عبری، عربی، غربی و به خصوص ائتلاف اسرائیل و آمریکایی‌هاست که مقام معظم رهبری هم فرمودند که اتاق فرمان اسرائیل و آمریکا در سوریه عمل کرد. راهبرد دیگری که اسرائیلی‌ها دنبال می‌کنند ایجاد شرایطی است که بتوانند راهبرد همیشگی‌شان را که به راهبرد از نیل تا فرات مشهور است فراهم کنند. راهبرد دیگری که استعمار انگلیس و فرانسه در این منطقه دنبال کردند و الان هم درصدد احیای آن هستند فعال کردن گسل‌های قومیتی در قالب تضادهای میان پان‌ترکیسم، پان‌عربیسم و پان‌کردیسم است که می‌خواهند آنها را فعال کرده و از آنها استفاده کنند. در گذشته بر اساس همین خط مشی فعال کردن گسل‌های قومیتی توانستند امپراتوری عثمانی را از هم بپاشند. الان هم با توجه به اینکه اردوغان به اشتباه بر عثمانی‌گرایی تاکید می‌کند و احساسات ناسیونالیسم در عرب هم نسبتا فعال شده، اعراب و ترکیه طبیعتا رودرروی هم قرار می‌گیرند که یکی از راهبردهای جدی انگلیس و فرانسه بوده است. یعنی احیای مجدد ضدیت عرب‌زبان‌ها با ترک‌زبان‌ها و همچنین در کنار آن فعال کردن گسل‌های میان کردها و ترک‌ها که فعال شدن آن به معنی این است که می‌تواند روند تجزیه و تضعیف کشورهای اسلامی را فراهم کند. یکی دیگر از گسل‌هایی که می‌خواهند زمینه‌های آن را احیا کنند، اختلاف شیعه و سنی است. در طوفان‌الاقصی عملا شیعیان لبنان با یمن و اهل سنت حماس با یکدیگر همکاری کردند. اکنون برنامه این است که اختلاف شیعه و سنی را برجسته و کشورهای اسلامی را تضعیف کنند. لذا اگر بخواهیم ببینیم که در آینده سوریه چه خواهد شد، بستگی به این دارد که آنها چه اندازه بتوانند گسل پان‌ترکیسم، پان‌عربیسم و پان‌کردیسم را فعال کنند. مقام معظم رهبری در سخنان خود اشاره کردند که «آن کسانی که در جنوب سوریه هستند آنها که در شمال هستند مخالفند» و سعی کردند از این عبور کنند از سوی دیگر درصددند با بی‌احترامی به مقدسات شیعیان در سوریه شیعیان را وادار به موضع‌گیری علیه اهل سنت کنند. مهم این است که هوشمندی جامعه اسلامی در مردم منطقه و همسایگان سوریه آنقدر باشد که وارد این گسل‌ها نشوند و این گسل‌ها را تقویت نکنند.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در EDHA به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

پایان خبر EDHA

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سوریه و خطر فعال شدن گسل‌های قومیتی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سوریه و خطر فعال شدن گسل‌های قومیتی"، کلیک کنید.