روزنامه همامیهن در مطلبی تحت عنوان بهترین مکان برای پایتخت به اقدام این روزهای دولت پایتخت پرداخته است.
این روزنامه در سرمقاله خود نوشت: روزی که آقا محمد خان قاجار تهران را به عنوان پایتخت انتخاب کرد، در دامنه کوه های شمرانات ایستاد و سوق الجاشی و زمینی زیبا و کثیف و نرم را زیر پای خود دید خوب بوده است. اما اکنون پس از گذشت دو قرن و نیم، آن روستای کوچک و قلعه نظامی به شهری بیش از 10 میلیون نفری تبدیل شده است که هرکسی را از جایی برای نفس کشیدن محروم کرده است. همان مدیریتی که این وضعیت را به وجود آورد، سرنوشت همه جاهای دیگر را رقم خواهد زد، اما بدتر.
بهترین مکان برای سرمایه، مدیریت منطقی و علمی است. با این نوع مدیریت، بدترین مکان ها از نظر اقلیمی، امکانات و شرایط سیاسی و نظامی به بهترین مکان برای پایتخت تبدیل می شود و در صورت نبود این نوع مدیریت، بهترین مکان ها نیز به زباله دانی تبدیل می شود. .
مشکل تهران نیست، مشکل از ماست. زمانی آب تهران آنقدر تمیز بود که از آن لذت می بردیم، حالا آب پاکش به کیفیت آب قبلی نمی رسد.
این اخراجهای مکرر محصول مدیریت ما و بیتفاوتی مدیریت و سیاستگذاران است، واقعیتهایی که 10 سال پیش بارها بیان شد و نادیده گرفته شد. تعطیلاتی که هزینه سیاسی و روانی آن بیشتر از هزینه اقتصادی است.
فرض کنید سرمایه نیز منتقل شد; در این صورت صنایعی را که فقط سه روز در هفته گاز یا برق دارند و تولیدشان به شدت کاهش می یابد به کجا ببریم؟ آیا مکان صنایع ما که به روز شده اند مشکلی دارد؟ تهران در واقع نماد و نتیجه مدیریت ما در این چند دهه است. پس هرجا ببری رنگ آسمان یکی است.
جامعه ای که پس از گذشت سال ها و هزینه های فراوان هنوز نمی تواند در مورد موضوعی ساده و روشن مانند FATF و مواجهه با چالش های بی پایان نظام بانکی و معاملات ارزی کشور به نتیجه برسد چه؟ یک موضوع پیچیده مانند مدیریت شهری را برای پایتختی قابل زندگی و آباد تکمیل کنید؟
به یقین می توان گفت که انتخاب تهران به عنوان پایتخت یکی از عاقلانه ترین تصمیمات سیاسی حاکمان این سرزمین بوده است. میراث این شهر و متعاقب آن حضور تمامی اقوام و گروه های ایرانی در آن منجر به ایجاد دیگ سفالی شد که اساس تاریخ معاصر ایران شده است.
تهران در مقایسه با سایر پایتختهای منطقه به جز مدیریت مؤثر، کاستی قابل توجهی ندارد. نه تنها در شهر بلکه به طور کلی. حلقه مفقوده پایتخت ما باید به دور از سواحل منطق و مدیریت کارآمد باشد نه در سواحل دریای عمان.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فرض کنید پایتخت جابجا شد، صنایع را کجا ببریم؟" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فرض کنید پایتخت جابجا شد، صنایع را کجا ببریم؟"، کلیک کنید.